Látogatás számláló

Hírdoboz

Kérdésed van?Esetleg egy jó ötlet? Akkor ne habozz Írj egy E-mailt a : vegyesfelvagott@citromail.hucímre (;

Tények

dawii 2011.03.26. 10:02

 

  1. Ha az emberi agy felszínét kisimítanánk, beterítene egy vasalódeszkát.
  2. Hollandiában pénzbírsággal büntethető, aki nem használja vásárláskor a bevásárló kosarat vagy kocsit.
  3. A hindu férfiak között régen élt egy babona, miszerint ha a férfi harmadjára nősül, az szerencsétlenséget hoz. Ezért aki harmadik alkalommal akart házasodni, azt először összeadták egy fával, amit aztán elégettek, így már nyugodtan elvehette leendő aráját.
  4. Hong Kongban a legnagyobb az egy főre jutó Rolls Royce-ok száma.
  5. A hatvanas éveire a legtöbb ember elveszíti az ízlelési képességeinek 60, a szaglásának 40 százalékát.
  6. A szemüvegek lencséjét hatásosan meg lehet tisztítani egy csepp ecet vagy vodka segítségével.
  7. Több, mint 100 féle vírus okozhat náthát.
  8. A National Geographic Society által 9 országban, a 18 és 24 éves korosztály körében végzett felmérés szerint az amerikaiak a legkevésbé tájékozottak földrajzból. Hét amerikaiból 1 nem tudta megmutatni saját országát a térképen.
  9. A görög történetíró Hérodotosz szerint az egyiptomi férfiak sosem kopaszodtak meg. Ennek oka az volt, hogy fiatal korukban a fejüket kopaszra borotválták, így az éltető napsugarak szabadon sütötték a fejbőrt.
  10. Monaco alapterülete kisebb, mint 2 négyzetkilomter. Franciaország fővárosa, Párizs például 55-ször nagyobb.
  11. A Csendes Óceán 1 750 000 000 négyzetkilométer nagyságú. Ez akkora terület, hogy ha összeadjuk az Atlanti Óceán, az Indiai Óceán, az Északi-sark (ami alatt szintén tenger található), a Földközi-tenger, a Délkínai-tenger, a Bering-tenger, a Karib-tenger, a Mexikói-öböl és az Északi-tenger alapterületét, még ez is kisebb, mint a Csendes Óceán.
  12. Szeizmológiai mérések szerint az USA-ban található Oklahoma állam 25 centimétert emelkedik és süllyed naponta, a tengeri apály-dagály jelenséghez hasonló okok miatt.
  13. Körülbelül a Föld 70%-át borítja víz, azonban ennek csak 1%-a iható.
  14. Annak esélye, hogy villámcsapás miatt haljon meg valaki, ugyanannyi, mint annak, hogy az ágyról leesve távozzon az örök vadászmezőkre: 1 a 2 000 000-hoz. Ennél is kisebb annak esélye, hogy kígyómarás miatt haljon meg valaki: 1 a 3 000 000-hoz.
  15.  Az USA hadseregében a női katonáknak az alapkiképzést lezáró vizsgán 2 perc alatt 17 fekvőtámaszt kell teljesíteniük. A férfiaknál a szint: 40 fekvőtámasz.

Címkék: érdekes tények okosság lájk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://xvegyesfelvagottx.blog.hu/api/trackback/id/tr402772574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása